Mobil konténeres üzemanyagkút

Vissza a bejegyzésekhez

A mobil konténeres üzemanyagkút felhasználása igen csak elszaporodott. Könnyű telepíteni, jó megoldás sok telephely számára, mivel helyben van az üzemanyag, nem kell külön töltő állomásra menni üzemanyagért.

mobil konténeres üzemanyagkút érintésvédelmi felülvizsgálatAzonban ha valamit beruházunk, annak a karbantartásáról is gondoskodni kell. Nem szabad megfeledkezni a kötelező karbantartások mellett a kötelező villamos felülvizsgálatok elvégzéséről sem. A mobil konténeres kutakat a beüz emeléskor és időszakosan felülkel vizsgáltatni érintésvédelmi és erősáramú tűzvédelmi szempontból. Az érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálatot a munkavédelem, az erősáramú tűzvédelmi szabványossági felülvizsgálatot a mindenkori OTSZ írja elő. Kötele ző és ajánlott is elvégezni a konténeres üzemanyag kutakon ezeket a vizsgálatokat.

Ezek a konténeres üzemanyag kutak nem mindenkinél v annak ott örökre ahova letelepítették őket, előfordul hogy át kell helyezn i másik helyre. Azonban nem szabad megfeledkezni néhány fontos szabályról ilyenkor.

  • Földelések telepítése és bekötése
  • 3 m biztonsági távolság épülettől és növényzettől
  • 5 m biztonsági távolság főutaktól
  • 20 m biztonsági távolság vasutaktól
  • Kisfeszültségű vezeték alá telepíteni nem szabad
  • 6 m biztonsági távolság nagyfeszültségű vezeték füg gőleges síkjától

A konténeres üzemanyagkút közelében előírásoknak megfelelően legyen tűzoltó berendezés. A tiltó és korlátozó táblák legyenek kirakva jól lá tható helyen. A konténer diesel és üzemanyagkút gyors és szakszer ű érintésvédelmi és tűzvédelmi szabványossági felülvizsgálata után elkészítjük a j egyzőkönyveket és azt eljuttatjuk a telephelyre.

Elégedett Partnereim